Μακροχρόνια μίσθωση από Probank Leasing

Μακροχρόνια μίσθωση από Probank Leasing

Της Θεοδώρας Λιακοπούλου / dliakopoulou@kathimerini.gr

Με την απορρόφηση της θυγατρικής της Autoleasing, η Probank Leasing εισέρχεται στον τομέα της μακροχρόνιας μίσθωσης. Παράλληλα, η εταιρεία διεισδύει στη χρηματοδότηση επενδύσεων πράσινης ενέργειας ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στο leasing να παρέχει υπηρεσίες χρηματοδότησης τέτοιων έργων. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Probank Leasing κ. Ιωάννης Κλοκίδης, «η αλλαγή της νομοθεσίας που ουσιαστικά μειώνει στο 70% από το 100% το ποσοστό φοροαπαλλαγής του μισθώματος από σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης, ουσιαστικά καταργεί το πλεονέκτημα αυτής της μορφής χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαία η απορρόφηση της Autoleasing, που εξειδικεύεται στον τομέα της μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων».

Διευκρινίζεται ότι η ΤτΕ έχει επιτρέψει στις εταιρείες leasing να παρέχουν και λειτουργικές μισθώσεις, κάτι που μέχρι πρότινος απαγορευόταν. Σημειώνεται ότι βάσει αυτής της απόφασης, οι εταιρείες leasing μπορούν να παρέχουν λειτουργικές μισθώσεις έως ποσοστού 40% επί του τζίρου τους.

Εν τω μεταξύ, η Probank Leasing επέκτεινε τις υπηρεσίες της και στον τομέα της πράσινης ενέργειας διαμορφώνοντας προγράμματα χρηματοδότησης μέσω leasing σε επενδύσεις που αφορούν φωτοβολταϊκά πάρκα και εργοστάσια παραγωγής αναερόβιας ζύμωσης.

Οπως εξήγησε ο κ. Κλοκίδης, η χρηματοδοτική μίσθωση απουσίαζε μέχρι σήμερα από τον τομέα της πράσινης ενέργειας. Ωστόσο, το leasing μπορεί να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που αφορούν φωτοβολταϊκά, αναερόβια ζύμωση και ανεμογεννήτριες, αλλά όχι και υδροηλεκτρικά έργα, καθώς σε αυτά δεν ορίζεται ιδιοκτησία.
πηγή: http://www.kathimerini.gr